Vážení přátelé, s nástupem podzimu nastal obligátní čas otevřít zbylou část edičního plánu našeho vydavatelství pro rok 2022. Než se ale tak stane, nebude od věci si připomenout to, co v naší provenienci letos už vzniklo.

A začít nemůžeme nikde jinde než u Velkého Mága Jiřího "BigBosse" Valtera, k jehož 70. narozeninám jsme připravili hned dvojici specialit. Jako první vyšel boxed set "Pentagrammaton", tedy souhrnná reedice všech pěti BigBossových sólových desek v novém výtvarném provedení. Po něm následoval "Kärgeräs - Ztracený národ", tedy knižní zpracování stejnojmenné ságy, která se jako příslovečná červená nit prolíná celou BigBossovou tvorbou, a k tomu další reedice, tentokráte obou desek projektu Eqirhodont.

Na své si dále přišli i všichni příznivci metalového výtvarna, kteří se dočkali českého vydání třetího dílu artové série "Masterpieces" s tím nejlepším z metalové grafiky tentokráte za rok 2019. O kvalitách díla se můžete přesvědčit v recenzích na Echoes Zine, Fobia Zine, Metalopolis či Musicserveru

Do třetice na literární frontě jsme dali vzniknout bibli všech gurmánů a požitkářů od autorů ze všech nejpovolanějších, tedy "Podivuhodné kuchařce Toma Necrococka a Houbové Marie". K té navíc Maestro Necrocock složil i unikátní barokní soundtrack "Tafelmusik (Das Vorgericht)", který je zároveň předzvěstí Mistrovi nové desky.

Závěr první poloviny roku se nesl v hudebním duchu na vlně alternativního post-rocku nové desky "Kontinuum" pražských náladotvůrců Tengri. I zde se můžete začíst do pochvalných recenzí na Echoes Zine, Fobia Zine či Musicserveru.

Tolik tedy k tomu, co u nás už letos vyšlo a pokud vám některý ze zmíněných titulů chybí ve sbírce, najdete ho na MetalGate e-shop:

Pentagrammaton CZ / SK | Kärgeräs CZ / SK | Masterpieces 2019 CZ / SK | Necro Cook CZ / SK | Kontinuum CZSK

Enjoy!