Vážení přátelé, dnešek má alternative post-rockovou kulisu, jelikož právě vychází třetí studiové album "Kontinuum" pražských náladotvůrců Tengri, a to navíc v nádherném vinylovém provedení! Objednávejte na MetalGate e-shop!

 

Hudebně i vizuálně podmanivý vinyl z dílny kapely Tengri! Novinka dostala název Kontinuum

Pokud máte rádi alternativní rockovou muziku, která si zakládá na atmosféře a emocích, neměli byste si nechat ujít novinku pražských Tengri. Zkušení post-rockoví muzikanti natočili niternou nahrávku, kterou označují za odraz jejich životů v posledních letech. Dostala název Kontinuum a v těchto dnech vychází u vydavatelství MetalGate na sběratelsky atraktivním vinylu!

„LP je v provedení color-in-color, konkrétně jde o kombinaci ultra-clear a black, přičemž každá deska má svůj jedinečný vzor,“ popisuje Ondřej Šmejkal z MetalGate. O grafickou stránku se postarala výtvarnice Marie Fišerová. Její minimalistická vizualizace je postavená na monochromatických objektech a zátiších. S muzikou Tengri je v dokonalé symbióze, což už se potvrdilo před dvěma lety v případě splitka UR.

Na materiál ze zmíněného společného alba s kapelou Drom novinka navazuje i po hudební stránce. Tentokrát však chybí zpěv, Kontinuum je čistě instrumentální, kdy roli vokálu víceméně nahrazují housle. „Každý fanoušek si může při poslechu doplnit slova dle svého momentálního prožitku,“ říká baskytarista Martin a dodává: „Na splitu s Drom jsme si zpěv vyzkoušeli, a ačkoliv na našem novém LP není, neznamená to, že se v budoucnu nemůže opět na některé nahrávce objevit. Uvidíme, kam nás naše hudební cesta zavede.“


O hudebních kvalitách Kontinua se můžete přesvědčit jako vždy na našem YouTube kanálu, kde pro vás streamujeme celou desku:


Celkem deska nabízí čtyři kompozice – Bez minulosti, Bez budoucnosti, Vědomě a V přítomnosti. Tengri je pořídili v domácím studiu. Snahou bylo kapelu zachytit tak, jak zní na koncertech, aby byly skladby co nejvíce autentické. „Kontinuum má pestrou atmosféru, některé pasáže jsou ponuré, jiné zase melancholické nebo více zasněné. Samozřejmě budeme moc rádi, když deska u posluchačů vyvolá nějakou emoci a stav mysli,“ uzavírá Martin.


Tisková zpráva | MetalGate e-shop CZ / SK

Digital: Spotify | Apple Music | Amazon Music | Deezer | Supraphonline

Video by Woll Design