Vážení přátelé, první polovina letošního roku je z hlediska edičního plánu našeho vydavatelství rozhodně ve znamení speciálních projektů, přičemž právě dnes se dostáváme ke třetímu z nich. Tento nám svým způsobem uzavírá kruh, jelikož se opět týká Velkého Mága Jiřího „BigBosse“ Valtera a jeho tvorby, konkrétně té části, která se skrývá za slovem „Kärgeräs“!

Příběhy tohoto mýtického národa, jeho hrdinů a jeho stvořitele Mága Equirhodonta, se táhnou coby příslovečná červená nit víceméně celou BigBossovou uměleckou dráhou. Najdete je tedy na albech jak jeho domovských Root, tak jeho vedlejších či sólových projektů. Ne všechno ale bylo zhudebněno, čímž se dostáváme k jádru věci. Část ságy totiž BigBoss zpracoval v knižní podobě, především dále rozpracoval lyrický rámec alba „Kärgeräs“ z roku 1996, a právě toto rozšíření se k vám dostane už příští měsíc coby svazek s názvem „Kärgeräs, ztracený národ“.

To ale není všechno. Součástí vydání bude totiž i to, co vzniklo v rámci projektu Equirhodont, který BigBoss založil na podzim 2002, aby odvyprávěl příběh již zmíněného stvořitele národa Kärgeräs v ucelenější formě. Těšit se tak můžete i na reedice desek „Equirhodont Grandiose Magus“ a „Black Crystal“.

Tolik tedy úvodem našeho obligátního zpravodajství stran tohoto titulu, přičemž více se jako obvykle dozvíte v následujících týdnech. Takže zůstaňte na příjmu!

Enjoy!


Video by Woll Design