Vážení přátelé, velký den pro všechny fanoušky Velkého Mága Jiřího "BigBosse" Valtera nadešel, jelikož právě dnes oficiálně vychází speciální kolekce "Pentagrammaton", tedy souhrnná reedice všech sólových nahrávek vzniklých pod značkou BigBoss Band, a to jako 6CD boxed set s 64 stránkovým bookletem! Objednávejte na MetalGate e-shop!

BigBoss slaví sedmdesátiny! MetalGate při té příležitosti vydává box s jeho sólovými nahrávkami, má název Pentagrammaton

Jiří BigBoss Valter je bezesporu legendou české metalové scény. Byť se proslavil především jako frontman brněnských Root, věnoval se i jiným hudebním aktivitám, mezi nimiž nechyběly ani sólové desky. A právě ty nyní vychází u pražských MetalGate ve sběratelské kolekci nazvané Pentagrammaton. Děje se tak v rámci BigBossových sedmdesátin!

„Sedmdesátiny jsou významné životní jubileum, které si žádá něco speciálního. Kompletní reedice Mistrových sólových nahrávek nám přišla jako skvělý nápad, protože některá CD již nejsou dostupná, přičemž je po nich mezi fanoušky poptávka. Zároveň je bezesporu fajn mít takto všechno pod jednou střechou,“ uvádí Ondřej Šmejkal z MetalGatu.

Komplet vychází ve formě boxu, do kterého jsou vloženy pošetky s CD. Celkem zahrnuje pět alb na šesti discích (jelikož Collection Of Black Roses/Sbírka černých růží je dvojalbum). Desky mají původní zvuk, změnou ovšem prošlo jejich grafické zpracování, a to tak, aby celá kolekce měla jednotnou vizuální podobu. Nechybí obsáhlý booklet s texty a informacemi. Autorem nové grafiky je Ondřej Šmejkal.

BigBossovy sólovky ukazují tohoto výrazného zpěváka v poněkud jiném světle, než jak ho fanoušci znají z domovských Root. Na svých albech je více zadumaný, melancholický, baladický a plný emocí. Zároveň je třeba upozornit, že byť převažuje výše zmíněné, i pod vlastní značkou dokázal vypustit metalové démony, a to konkrétně na albu Belial´s Wind z roku 1998. Procházka po jeho sólové cestě je tak velmi rozmanitá a vzrušující!

Ostatně se o tom budete moci přesvědčit sami, jelikož pro vás máme připraveno hned pět hudebních ukázek, z každé desky jednu, které vám budeme servírovat již od příštího týdne. Tak zůstaňte na příjmu! 


Tisková zpráva | MetalGate e-shop CZ / SK