Vážení přátelé, pokračujeme v listování v chystaném českém vydání artové publikace "Masterpieces 2019" od anglického vydavatelství Heavy Music Artwork. Dnes vám představíme další dvě galerie.

Ta v pořadí třetí nese název Nejvlivnější výtvarník roku a představuje tvorbu takového malíře, který je dlouhodobě spjat s metalovou estetikou a je tak často citován coby zdroj inspirace pro ostatní metalové výtvarníky. Jméno, které se předloni v tomto smyslu objevovalo nejčastěji, patřilo americkému výtvarníkovi Brentu Elliottovi Whiteovi, jehož díla najdete na albech např. Megadeth, Amon Amarth, Death Angel, Thy Art Is Murder, Carnifex, Heaven Shall Burn nebo Trivium. Krom toho se též věnuje concept designu, videoherní grafice nebo komiksu. Jeho portfolio si můžete prohlédnout zde.

Čtvrtou galerií je pak Pocta roku, která náleží výtvarníkovi, jehož talent si zasluhuje mimořádné ocenění s tím, že kromě samostatné sekce je jeho dílo prezentováno i samotné obálce Masterpieces. Držitele tohoto ocenění za rok 2019 jsme tu zmínili už jednou, a to ve druhém díle našeho zpravodajství, nicméně připomeňme, že se jedná o indonéského výtvarníka W. Muchlise, působícího pod pseudonymem SaberCore. Ten se jakožto specialista na digitální grafiku zaměřuje především na obaly desek, knih a filmové plakáty, přičemž právě za poslední zmíněné se v roce 2018 stal držitelem ceny IBOMA (Indonesian Box Office Movie Award) v kategorii Nejlepší hororový plakát. Více z jeho tvorby zde.

Tak enjoy a více zase příště!


Video by Woll Design