Vážení přátelé, je tady třetí díl našeho zpravodajství stran chystaného českého vydání třetího dílu artové série Masterpieces od anglického nakladatelství Heavy Music Artwork s výběrem té nejlepší metalové grafiky za rok 2019. Dnes konečně začneme listovat v knize jako takové, takže se podíváme se na první dvě galerie, na které v titulu narazíte.

Ta první nese název "Dílo roku" a představuje jednoduše ten nejlepší metalový obal, který v daném roce vznikl. V případě "Masterpieces 2019" připadla tato pocta obalu desky "Distance Over Time" americké ikony DREAM THEATER, který vytvořil kanadský výtvarník Hugh Syme. Záběr tohoto několikanásobného držitele hudební ceny Juno za nejlepší hudební vizuál a grafický design je skutečně impozantní, takže jeho talent najdete na albech např. Rush, Aerosmith, Megadeth, Iron Maiden, Alice Cooper, Whitesnake, Def Leppard nebo Queensrÿche. Krom toho se věnuje i reklamní tvorbě, kde mezi jeho klienty patří kupříkladu Microsoft, Sega, nebo filmové společnosti Paramount a Miramax, a též knižní a novinové grafice, kde Syme spolupracoval např. s magazínem Forbes. Jeho portfolio si můžete prohlédnout zde.

Druhá galerie nese název "Mistr roku" a představuje výtvarníka, který v rámci daného roku vytvořil mimořádné počiny, které po právu došly vysokého ocenění. V případě "Masterpieces 2019" se mistrem loňského roku stal původem německý výtvarník působící pod značkou Misanthropic-Art., mezi jehož klienty najdeme přes 700 kapel jako např. Dismember, Behemoth, Asphyx, Primordial, Uada, Kampfar nebo Pig Destroyer. Jeho tvorba zřídkakdy zůstává u jednoho výtvarného stylu či techniky a zajímavostí též je, že coby výtvarník je Misanthropic-Art naprostý samouk. Více z jeho tvorby zde.

Tak enjoy a více zase příště!


Video by Woll Design