Vážení přátelé, vítejte u druhého dílu našeho zpravodajství stran chystaného českého vydání třetího dílu artové série Masterpieces od anglického nakladatelství Heavy Music Artwork s výběrem té nejlepší metalové grafiky za rok 2019. Dnes se podíváme jednak na vizuální stránku knihy a jednak na její strukturu, abychom se v dalších dílech mohli vrhnout na jednotlivé kapitoly.

Zaprvé tu tedy máme obálku Masterpieces 2019, jejímž autorem je indonéský výtvarník W. Muchlis, působící pod pseudonymem SaberCore. Jeho specializací je surrealistická digitální malba a můžete ji najít nejen na obalech desek, ale i knih nebo na filmových plakátech. Tak jak se vám líbí?  


Zadruhé, co do obsahu se Masterpieces 2019 drží obvyklého členění v rámci celé série do jednotlivých galerií (kapitol), kterých je tentokráte sedm:

Dílo roku / Mistr roku / Nejvlivnější výtvarník roku / Pocta roku / Objev roku / Boxset roku / 100 výtvarníků na 100 deskách od 100 kapel

Prvních šest galerií se tak věnuje konkrétním titulům nebo výtvarníkům, závěrečná sedmá pak shrnuje zbylé nejlepší obaly metalových desek za předminulý rok napříč styly.

Narazit tady tak můžete např. na Dream Theater, Megadeth, Death Angel, Amon Amarth, Demon Hunter, Atrocity, Avantasia, Beast In Black, Betraying The Martyrs, Born Of Osiris, Combichrist, Crypt Sermon, Devil Master, Hate, High Reeper, In Flames, Mammoth Storm, Municipal Waste, Rotting Christ, Savage Master, Savage Master, Skyblood, Swallow the Sun, The Deathtrip, This Gift is a Curse, Twilight Force, Une Misère, Vile Apparition, Visceral Disgorge nebo Within Temptation.

Tak enjoy a více zase příště!

P.S.: další informace jako obvykle v aktuální tiskové zprávě zde.