Vážení přátelé, MASTERPIECES jsou zpět! Ano, v našem letošním edičním plánu se vracíme k této populární artové sérii anglického nakladatelství Heavy Music Artwork, a to rovnou tam, kde jsme minule skončili. To znamená, že letos v prosinci vám v českém překladu nabídneme třetí díl celé série - "Masterpieces 2019" - s výběrem té nejlepší metalové grafiky za předminulý rok!

Těšit se můžete na více než 100 stran rozdělených do sedmi galerií, ve kterých najdete obaly desek od takových kapel jako Dream Theater, Megadeth, Amon Amarth, Municipal Waste, Hate, In Flames, Rotting Christ, Swallow the Sun nebo Within Temptation.

Pro ty, kteří s Masterpieces náhodou ještě nesetkali, nám dovolte menší kontextuální opáčko:

Heavy Music Artwork je anglické vydavatelství, fungující od roku 2012, které si za své zaměření zvolilo právě metalové výtvarno, jenž je (jak se jistě shodneme) v rámci scény stejně důležité jako samotná hudba. Prvním počinem, do kterého se Heavy Music Artwork pustili byl stejnojmenný magazín, jehož dodnes vyšlo 16 čísel (každé z nich tematicky zaměřené na určitou část metalové estetiky). Později se činnosti vydavatelství rozšířila i na artové publikace, z nichž některé se staly knižními sériemi, čímž se dostáváme právě k Masterpieces.

První díl této řady se objevil v roce 2017, o doposud vyšly díly čtyři. Jádrem každých Masterpieces je prezentace těch nejlepších metalových obalů za daný rok, a to napříč styly metalové hudby. Krom toho kniha dále představuje tvorbu vybraných metalových výtvarníků, a to v rámci několika kategorií jako např. Mistr či Objev roku. Stručně řečeno, je to metalové "best-of", akorát z hlediska vizuálního, nikoliv hudebního.

Tolik tedy na úvod našeho obvyklého zpravodajství, přičemž v dalších dílech se do jednotlivých galerií samozřejmě podíváme. Takže zůstaňte na příjmu.

Enjoy a více zase příště!


Teaser by Woll Design