Vážení přátelé, knihy "Black Metal: Evoluce kultu" a "Black Metal: Předehra ke kultu", tedy první dva díly exkurze do blackmetalového zásvětí z pera anglického spisovatele a publicisty Dayala Pattersona, jsou zdárně venku (a těší se vašemu velkému zájmu, z čehož máme velikou radost), nicméně tím celá věc zdaleka nekončí. V dlouhodobějším horizontu nás samozřejmě čeká vydání zbývajících dvou dílů, v tom aktuálním pak zbytek debaty nad dílem z autorova pohledu.

Vítejte tedy u druhé části rozhovoru s Dayalem Pattersonem, ve které byla tentokráte řeč o tom, jak složité bylo přejít od psaní článků k napsání knihy, dále o tom zda-li v blackmetalové historii existují příslovečná bílá místa, a taktéž na některá konkrétní témata z obsahu především prvního dílu, kupříkladu jak Dayal vnímá českou blackmetalovou scénu (vzhledem ke kapitole o Master's Hammer) nebo o souvztažnosti mezi black metalem a post-black metalem.

Přejeme příjemný poslech a závěrečné pokračování příště!

Hovory s Dayalem Pattersonem - část první | MetalGate e-shop: Evoluce kultu CZ / SK, Předehra ke kultu CZ / SK, Black Metal bundle CZ / SK