Vážení přátelé, vítejte u dalšího pokračování našeho zpravodajství stran chystaného prvního dílu nové knižní série Dělníci kovu od Václava Votruby, ve kterém se můžete těšit na autorizovaný životopis Toma Necrococka. Dnes tu pro vás máme stručný profil tohoto velikána domácí scény, a to kdybyste náhodou nebyli úplně v obraze, o koho že se to vlastně jedná:

Kultovní, kontroverzní, jedinečný… Tom „Necrocock“ Kohout se do povědomí dostal v řadách proslulých Master´s Hammer, se kterými v raných devadesátkách natočil dvě nejzásadnější alba „Ritual“ a „Jilemnický okultista“.

Leckdo by si s tím dokázal vystačit do konce života, pro Necrococka to však byl jen předkrm. V roce 1994 překvapil naprosto svěžím demáčem „Dreams Of Caviar“ své nové kapely Kaviar Kavalier, se kterým vykročil do nepříliš probádaných teritorií gothic rocku/metalu. Z Kaviaru se stala ohromná událost a z dlouhohrajícího debutu „+KLINIK+“ legenda.

Kaviar Kavalier… to byl jedinečný úkaz i co do koncertního pojetí. Možná bylo na slzu, když se Necrocock stáhl do ústraní a na živé hraní rezignoval, na druhou stranu tak měl čas na studiové hrátky, do kterých se pouštěl se stále větší chutí.

V roce 2004 se vrátil k syrovému metalu albem „Praktiky pohřebních ústavů“, na které o šest let později navázal další nezapomenutelnou záležitostí – snovým doom-metalovým veledílem „Lesní hudba“.

Necrocock dodnes točí alba pod hlavičkou svého uměleckého pseudonymu, ale nezapomíná ani na Kaviar Kavalier, se kterými tančí v o něco veselejším rytmu. V mezičase se pustil také do ambientu a aktuálně má za sebou zkušenost s filmovou hudbou. Kromě toho se účastní i novodobých alb Master´s Hammer.

Tom „Necrocock“ Kohout je zkrátka nesmírně aktivní muzikant, který neustále posouvá své mantinely. Stylově rozmanitý, přesto vždy od prvního tónu rozpoznatelný… Skutečný pojem českého metalu.

Tak enjoy a více zase příště!