Vážení přátelé, vzpomínáte si na "Masterpieces"? Tuto výpravnou knihu jsme původně plánovali vydat koncem loňského roku, nicméně příprava podkladů pro české vydání trvala déle, než jsme předpokládali. Nyní vám ale můžeme s radostí oznámit, že je vše připraveno, a na "Masterpieces" se tak můžete těšit 20.2.2020! A když už jsme u toho, dovolte nám připomenout, o co se vlastně jedná.

"Masterpieces" je knižní série, kterou od roku 2017 vydává britské vydavatelství Heavy Music Artwork. To se skrze své tituly zaměřuje na výtvarnou stránku metalové hudby, z čehož vyplývá, že jádrem jejich vydavatelské činnosti jsou artové publikace, jako například právě "Masterpieces" coby "best-of", tedy to nejlepší z, metalového výtvarna za daný rok.

V tomto případě se českého vydání dočká druhý díl "Masterpieces", tedy výběr z roku 2018. Samotná kniha je pak rozdělena do několika galerií, z nichž ta největší vám představí hned sto výtvarných děl od stovky různých umělců, které se objevily coby obaly na deskách stovky různých kapel. Zbylé galerie se pak věnují buď konkrétnímu dílu (jako v případě nejzdařilejšího díla nebo nejlepší speciální edice roku), nebo konkrétnímu výtvarníkovi, jehož tvorba si zaslouží speciální pozornost.

Z kapel tak v "Masterpieces 2018" najdete například Judas Priest, Behemoth, Powerwolf, Opeth, Therion, Master's Hammer, Axel Rudi Pell, Shining, Deströyer 666, Insect Ark nebo Dark Buddha Rising. Z umělců jsou to Claudio Bergamin, Gustavo Sazes, Vincent Fouquet, Vladimir Chebakov, Travis Smith, Nicola Samori, José Gabriel Alegría Sabogal nebo Dan Seagrave.

Pokud se tedy rádi kocháte grafickým provedením svých oblíbených desek, pak české vydání "Masterpieces 2018" by vás rozhodně nemělo minout!

Těšte se!